Auteur Topic: Temperatuur loopt hoog op  (gelezen 10334 keer)

Offline Jaap

  • L86C-0004 "niet kabouter"
  • Administrator
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.015
  • Geslacht: Man
  • Jaap Peters
    • www.steilheck.nl
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #15 Gepost op: za, 10 jun 2006, 14:30:53 »
en even later:

Geen stress
Mijn wagenpark Fix what ain't broken

Offline Thomas

  • Non-Register lid
  • Berichten: 2.092
  • Geslacht: Man
  • Thomas Smit
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #16 Gepost op: za, 10 jun 2006, 14:36:48 »
Zo he, dat is pas echt effe stressen..

BTW, ook al getankt?

Offline Jaap

  • L86C-0004 "niet kabouter"
  • Administrator
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.015
  • Geslacht: Man
  • Jaap Peters
    • www.steilheck.nl
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #17 Gepost op: za, 10 jun 2006, 15:37:10 »
Nope.

(tank is lek, zo leeg mogelijk houden dus).
Mijn wagenpark Fix what ain't broken

Offline Sjon

  • L86C-0041
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 15.678
  • Geslacht: Man
    • VW Polo Type 86 & 86c
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #18 Gepost op: di, 20 jun 2006, 22:55:07 »
Och ja: dit vind mijn classic 'normaal' met dit warme weer:
VW Polo Type 86 & 86c | Polow is een oplichter: koop niks van hem

Offline vw-edje

  • L86C-0078
  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.008
  • Geslacht: Man
  • Edwin Jagersma
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #19 Gepost op: wo, 27 jun 2007, 16:58:52 »
Dit is stress!

Stond te wachten met de ToekToek om ff wat lucht in de banden te blazen. Motor laten draaien want de accu net 5 minuten geleden weer tot leven gewekt..
Zie ik t temperatuurmetertje oplopen tot 10/11 van de schaal, en ik hoor geen koelventilator aanslaan....

Motorkap open: stekkers van temp sensor los.. aansluiten: loopt de fan aan.. RRRRRRR.. hmmm das geen optie. Stress XL: waterslangen heet, lekkage rond t termostaathuis (duidelijk een slang op losschieten)..

Dan maar RRRRRRRRRRRRRRRrrrrrrrrr en de interieurkachel op vol warm.

ik had mijn temperatuurmeter net voorbij het witte streepje staan toen ik vorige week in de file stond, kachel op standje atoom, maar hielp niks, gaf wel hitte af. Ook het lampje begon niet te branden, weet iemand hoe dat geschakeld is??Dit alles met een vers opgebouwde HK in mijn steilheck met nieuwe GK rad, nieuwe waterpomp en thermostaat. Ventilator draaide wel. Mijn eerste vermoedens gaan naar de thermostaat, ondanks dat hij nieuw is. Paar posts hierboven staat een plaatje van de classic van Sjon, zo staat mijn meter ook als ik normaal rijd. Tempsensor kan ook verkeerde waarden doorgeven, dat is misschien de connectie naar het niet brandende lampje?! Wie herkent dit?

Offline djpolo

  • Non-Register lid
  • Berichten: 227
  • Geslacht: Man
  • Polo van Ooij
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #20 Gepost op: wo, 27 jun 2007, 18:45:35 »
Ik had ook het probleem dat mijn temperatuur hoog was tijdens het rijden, en extreem hoog tijdens file rijden (tegen het rode aan).
Ik heb dit toen aangepast door de lambda waarde aan te passen. Nu loopt ie perfect halverwegen en tijdens file er iets boven...

Grtz Polo

Offline rekordc

  • L86C-0097
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 3.030
  • Geslacht: Man
  • Martin Voerman
Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #21 Gepost op: wo, 27 jun 2007, 18:51:48 »
Dat lampje waar is dat eigenlijk voor?
Op mijn rode sloper ging het lampje ook nooit aan, terwel de meter de schaal uitliep.

Martin
- Onze Eigenste Ozzy Osbourne -

Offline Der Ghopmeister

  • L86C-0105
  • Non-Register lid
  • Berichten: 13.529
  • Geslacht: Man
  • Arjan Sportel
    • The Polo 86(c) Fanpage
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #22 Gepost op: wo, 12 mei 2010, 21:53:14 »
Mijn steiltje werd zojuist ook ineens verdomt warm  -dunno- rode lampje begon zachtjes te 'gloeien' daarna constant te branden en paar tellen later te knipperen! doet ie anders nooit..... thermostaat pas vervangen incl nieuwe koelvloeistof en ontluchten heb ik gedaan bij t kachel gevalletje


 -dunno- -dunno- -dunno-

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.184
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #23 Gepost op: wo, 12 mei 2010, 21:57:08 »
Heb je nog wel koelvloeistof? Toen ik het eens zo meemaakte was er een koelslang gescheurd...
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline Der Ghopmeister

  • L86C-0105
  • Non-Register lid
  • Berichten: 13.529
  • Geslacht: Man
  • Arjan Sportel
    • The Polo 86(c) Fanpage
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #24 Gepost op: wo, 12 mei 2010, 21:59:46 »
perfect op peil ook  -dunno-

Offline Der Ghopmeister

  • L86C-0105
  • Non-Register lid
  • Berichten: 13.529
  • Geslacht: Man
  • Arjan Sportel
    • The Polo 86(c) Fanpage
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #25 Gepost op: do, 13 mei 2010, 12:51:44 »
na lang zoeken bleek de zwarte temp sensor/schakelaar in t thermostaat huis stuk te wezen -klus-

Offline The_Maxx

  • Non-Register lid
  • Berichten: 5.515
  • Geslacht: Man
  • Rutger V.
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #26 Gepost op: do, 13 mei 2010, 22:36:22 »
hij werd dus niet warm? maar de thermometer sloeg gewoon op hol ervan? Of werd ie wel warm kwam dat doordat de fan niet aansloeg omdat die sensor kapot was? Misschien iets meer duidelijkheid? :)

Offline Der Ghopmeister

  • L86C-0105
  • Non-Register lid
  • Berichten: 13.529
  • Geslacht: Man
  • Arjan Sportel
    • The Polo 86(c) Fanpage
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #27 Gepost op: vr, 14 mei 2010, 03:11:24 »
hij werd dus niet warm? maar de thermometer sloeg gewoon op hol ervan?  

-thumbsup-

Offline roy 1.6

  • Non-Register lid
  • Berichten: 6
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #28 Gepost op: di, 18 mei 2010, 20:48:15 »
Wat kost eigenlijk een thermostaat voor een polo coupe uit '90?

Bedankt voor jullie reacties.

een eurotje of 15 dacht ik.

Gr Roy

Offline Maikel

  • L86C-0069
  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.550
  • Geslacht: Man
  • Maikel Conijn
Re: Temperatuur loopt hoog op
« Reactie #29 Gepost op: zo, 24 jul 2011, 22:25:16 »
achja

Mijn jetta (verkapte polo want er zit een polo 2 tacho in een een 1300sleeptuimelaar motor) dus redelijk vergelijkbaar.
Die is pas op bedrijfstemp. als meter op 3/4 staat. En Als het nou buiten nou een graadje of 30 is (met volle zon) dan loopt metertje op naar max tijdens het stil staan voor een stoplicht pas dan slaat de ven in.
Als buiten nou kouder is dan slaat de ven in als het hij nog op 3/4 staat (metertje is dan wel stabiel)
De auto heeft een redelijke nieuwe radiateur met een nieuwe thermosschakelaar. Een nieuwe waterpomp en thermostaat ook is de temp sensor vervangen.
En van de tacho is metertje gewisseld. dus laat het allemaal nu maar zo. Maar binnenkort eens een vdo metertje halen om te kijken wat nu de echte temperatuur is.

gr maikel
  
« Laatst bewerkt op: zo, 24 jul 2011, 22:27:06 door Maikel »
verloofd op 11-9-2011 trouwen op 13-03-2013