Auteur Topic: NZ opvoeren  (gelezen 25863 keer)

Offline The_Maxx

  • Non-Register lid
  • Berichten: 5.515
  • Geslacht: Man
  • Rutger V.
Re: NZ opvoeren
« Reactie #45 Gepost op: wo, 28 apr 2010, 10:08:43 »
Ik bedoel ook de ontsteking van een 3f zodat de ontsteking ook electronisch werkt. Maar ik weet niet wat het verder doet. Zou het wel graag willen weten.

Opstelling van 3fonderblok, nz ontsteking en inlaat, digifiz, en aav kop met aav of 3f nokkenstok?

Offline martijn

  • Non-Register lid
  • Berichten: 7.507
  • Geslacht: Man
Re: NZ opvoeren
« Reactie #46 Gepost op: wo, 28 apr 2010, 11:58:30 »
Minder dan 75pk. Je pakt alles van een 3F, behalve de kop (met de grote kanalen).  En eh..  Digifiz is een digitaal klokkenspel voor in je dash  -nana-

NZ ontsteking en 3F ECU gaat niet samen. Digijet en Digifant zijn niet uitwisselbare systemen.

NZ ontsteking = electronisch via transistorblokje, niet in combi met brandstofinspuiting (digifant) Digijet

3F ontsteking = via ECU (digijet)  Digifant geregeld samen met brandstofinspuiting)

Volgens mij heeft een MH kop nog grotere kanalen dan de NZ of AAV kop, die zou je ook nog kunnen nemen.

*edit*

foutje hersteld in Digi-fant/jet mixup :)
« Laatst bewerkt op: do, 29 apr 2010, 10:39:10 door Jaap »
Polo 1.3C steilheck `witte schicht`1983

Offline Sjon

  • L86C-0041
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 15.678
  • Geslacht: Man
    • VW Polo Type 86 & 86c
Re: NZ opvoeren
« Reactie #47 Gepost op: wo, 28 apr 2010, 13:25:54 »
Volgens mij heeft een MH kop nog grotere kanalen dan de NZ of AAV kop, die zou je ook nog kunnen nemen.
Dat hoor ik voor 't eerst -dunno-
VW Polo Type 86 & 86c | Polow is een oplichter: koop niks van hem

Offline The_Maxx

  • Non-Register lid
  • Berichten: 5.515
  • Geslacht: Man
  • Rutger V.
Re: NZ opvoeren
« Reactie #48 Gepost op: wo, 28 apr 2010, 19:41:28 »
hmm, aav heb ik straks waarschijnlijk over. Dus vandaar dat ik die optie aan het bekijken was.

kop zou ik zowiezo bewerken, dus dan zijn is een deel van de kanalen toch weer wat groter?

dacht hieraan: 3f onderblok, 3f ontsteking , inlaat en ecu. bewerkte aav kop met aav of abd/abu nokkenstok (denk dat een van de laatste 2meer zal opleveren) en een spagetti uitlaat.

of: 3f onderblok, NZ ontsteking , inlaat en ecu. bewerkte aav kop met aav of abd/abu nokkenstok (denk dat een van de laatste 2meer zal opleveren) en een spagetti uitlaat.

mocht ik dan ooit nog een 3f kopje op de kop tikken, met nokkenstok, kan dat er altijd nog in gezet worden zonder teveel ombouw.

Offline martijn

  • Non-Register lid
  • Berichten: 7.507
  • Geslacht: Man
Re: NZ opvoeren
« Reactie #49 Gepost op: do, 29 apr 2010, 09:45:45 »
Dat hoor ik voor 't eerst -dunno-

De MH kop die ik eergisteren los heb gehaald had grotere kanalen dan de AAV kop die er naast lag. Als een NZ en AAV kop gelijk zijn  -dunno-
Polo 1.3C steilheck `witte schicht`1983

Offline Dennis

  • L86C-0024
  • Administrator
  • Non-Register lid
  • Berichten: 11.630
  • Geslacht: Man
  • Dennis Eggen
    • Polo 86(c) Register
Re: NZ opvoeren
« Reactie #50 Gepost op: do, 29 apr 2010, 09:55:23 »
NZ ontsteking = electronisch via transistorblokje, niet in combi met brandstofinspuiting (digifant)
3F ontsteking = via ECU (digijet) geregeld samen met brandstofinspuiting)

Correctie:

NZ = digijet
3F = digifant

Offline martijn

  • Non-Register lid
  • Berichten: 7.507
  • Geslacht: Man
Re: NZ opvoeren
« Reactie #51 Gepost op: do, 29 apr 2010, 10:21:37 »
Ik twijfelde al.. Had het ff snel gegoogled, daar kwam de combi NZ met digifant naar boven, dat klopt dus niet :D
Polo 1.3C steilheck `witte schicht`1983

Offline Sieperman

  • L86C-0151
  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.044
  • Geslacht: Man
  • Siep Anne Visser
Re: NZ opvoeren
« Reactie #52 Gepost op: do, 29 apr 2010, 12:14:59 »
De MH kop die ik eergisteren los heb gehaald had grotere kanalen dan de AAV kop die er naast lag. Als een NZ en AAV kop gelijk zijn  -dunno-

Weet onze koppengoeroe Serge dat niet?
Oo=o=oO

Offline Ian_C

  • Non-Register lid
  • Berichten: 695
  • Geslacht: Man
Re: NZ opvoeren
« Reactie #53 Gepost op: ma, 24 mei 2010, 11:11:01 »
Weet iemand soms nog een Engels- of Nederlandstalige guide/doc hierover? Kan namelijk geen Duits. :(

Links op pagina 1 zijn dood trouwens. Misschien kan je die beter weg halen?
"Sorry Ian_C, je bent geband van het plaatsen van berichten of het versturen van Persoonlijke Bericthen op dit forum.
Verwijderen van eigen berichten "


Waarom? Kom ik na een paar weken eens kijken en opeens dit zonder verklaring? o_O

Offline The_Maxx

  • Non-Register lid
  • Berichten: 5.515
  • Geslacht: Man
  • Rutger V.
Re: NZ opvoeren
« Reactie #54 Gepost op: ma, 24 mei 2010, 12:38:58 »
die links staan iets verderop in het topic opnieuw, maar wel werkend. Had je waarschijnlijk al ontdekt.

Beetje vertaling kun je krijgen door de site in te voeren in translate.google.com of freetranslator.com Vertalingen kloppen niet precies, maar tis met een beetje moeite wel te begrijpen.

Offline Vincent

  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.732
  • Geslacht: Man
Re: NZ opvoeren
« Reactie #55 Gepost op: zo, 15 aug 2010, 19:12:14 »
Ik heb inmiddels wat meer ruimte in mijn stalling zodat ik eindelijk met mijn coupeetje aan de gang kan gaan.
De plannen zijn eigenlijk simpel.
Vroeger was hier op dit forum eens een gebruiker, genaamd Melvin, uit Alphen, welke zijn NZ-motor wat had gekieteld met wat 3F onderdelen.
Eigenlijk was ik min of meer hetzelfde van plan met het streven om zo'n 80 tot 90 PK uit de NZ te kunnen persen.

Status op dit moment is een volledig standaard NZ blok.
Onderdelen op de plank zijn:

- 3f nokkenas
- 3f inlaat
- 4-2-1 spagetti
- K&N inlegfilter
- instelbaar benzinedrukregelaar
- 8P versnellingsbak

Aangezien deze jongen nog een beetje last heeft van opstartproblemen / sleutelvrees, het volgende;
Hoe pak je dit aan? Waar beginnen? Heeft het nog zin om de NZ kop te vlakken cq. bewerken?
Heb ik naast de chip voor in de ECU nog meer onderdelen nodig om de NZ te kietelen?
Waar koop je dergelijke chips om de toerenbegrenzing te verhogen?
Hoe weet je tot hoever je de bezinedrukregelaar moet instellen?


Op diverse duitse sites staat het e.e.a. over NZ tuning, echter nergens is een echte  walk-through te vinden over hoe je dit aanpakt.
Meeste sites geven enkel info over de eventueel te verwachten resultaten.
Wie o wie kan me helpen met het geven van wat informatie?
« Laatst bewerkt op: ma, 16 aug 2010, 23:03:07 door Vincent »

Offline Vinkees

  • L86C-0129
  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.998
  • Geslacht: Man
  • Ronald Vinke
Re: NZ opvoeren
« Reactie #56 Gepost op: ma, 16 aug 2010, 22:37:24 »
Volgens mij kan / heeft Serge wel eens een computer van een NZ bewerkt..
P.K. heeft in ieder geval een Chip in zijn NZ zitten (die weet vast ook waar je ze kunt halen)

Die kunnen je vast verder helpen  :)


Ik heb eerst even andere prioriteiten, maar ik heb hier ook nog een standaard NZ blok (ex Jaap v/d/ V) liggen..
Heb een beetje hetzelfde in gedachten als jou:

GT (3F) Nokkenas..of 1 van Schrick / Dbilas o.i.d. die past.
Bewerkte NZ kop?
Bewerkte NZ inlaat / 3F inlaat?
Spaghetti spruitstuk
Chip
5-bak

+ overig wat nodig is..
Beter 10 Polo's op de oprit, dan 1 op de sloop..

Offline Sjon

  • L86C-0041
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 15.678
  • Geslacht: Man
    • VW Polo Type 86 & 86c
Re: NZ opvoeren
« Reactie #57 Gepost op: ma, 16 aug 2010, 23:32:46 »
Ben geen expert in elektronica, maar ben ook ooit es begonnen met aav-tuning:
Kristalletje vervangen voor eentje met iets meer Hmz:
gaan alle waarden omhoog, ook de toerenbegrenzing.
Universele chip van ebay: niet de beloofde 8pk erbij, maar pakte wel ietsje beter op:
toendertijd 25 euro ex verzend => och ja, dan is 't nog wel leuk om te proberen.
VW Polo Type 86 & 86c | Polow is een oplichter: koop niks van hem

Offline Maxxy

  • L86C-0168
  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.101
  • Geslacht: Man
  • Marcel Nikken
Re: NZ opvoeren
« Reactie #58 Gepost op: do, 09 sep 2010, 00:17:48 »
klopt het, dat als je een snellere nokken as in je blokje bouwt, dat dan ook de computer/ecu aangepast moet worden?
was net op wat duitse sites aan het struinen voor een andere nokkenas, en dacht daar zo iets te lezen.
of geldt dit alleen bij de wat extremere assen?

was zelf aan het zoeken richting de 268, is dit hierbij ook al nodig?
(kon zo snel niets over vinden met de "search")
"Roest?! Neh man, das Biologisch Bruin."

Offline patrick86c

  • L86C-0031
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.524
  • Geslacht: Man
Re: NZ opvoeren
« Reactie #59 Gepost op: do, 09 sep 2010, 08:28:31 »
nee bij een 268'er hoeft dat niet.
wat je wel kan doen is de toerenbegrenzer opschroeven.
Power sat öhne kat.