Auteur Topic: polo 86c nz koude start problemen  (gelezen 888 keer)

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
polo 86c nz koude start problemen
« Gepost op: ma, 26 nov 2018, 09:40:34 »
heren..

sinds het echt koud is heeft de polo moeite met starten. hij gaat rond en slaat uiteindelijk ook aan maar valt dan gelijk weer uit. als je hem dan opnieuw start loopt ie op een gegeven moment wel en blijft hij lopen. alleen trek ik iedere ochtend mn accu leeg en dat vind ik niet vet. vanochtend was mn accu eerder leeg dan de auto aan stond...  -boehoe-
gisteren ook een green inleg filter geinstalleerd en ik heb het gevoel dat dat de koude start niet ten goede doet.
ter info: koude start regelaar |(zo heet die toch?) werkt wel naar mijn weten, bij koude start loopt ie ruim 1600 toeren. en bij warme start 1100
heb de warme lucht toevoer eraf gehaald voor de coolere look.....
ligt een abu nokkert in maar zou niks moeten doen toch?


iemand toevallig ervaring met dit probleem ?  :)
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Sjon

  • L86C-0041
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 15.808
  • Geslacht: Man
  • www.type86c.nl
    • VW Polo Type 86 & 86c
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #1 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 10:27:16 »
1e verdachte: blauwe tempsensor

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #2 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 11:47:53 »
sjon,

ik zag je bij een andere post reageren dat de koude start regeling dan niet meer werkt. deze doet het wel gewoon. kan ik de blauwe tempsensor dan uitsluiten ?
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Sjon

  • L86C-0041
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 15.808
  • Geslacht: Man
  • www.type86c.nl
    • VW Polo Type 86 & 86c
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #3 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 12:01:47 »
Naar mijn idee niet en zelf ervaren, alleen dan bij een AAV (slecht aanslaan & 1e paar tellen beroerd lopend, daarna leek de koudstartregeling wel in werking te treden)
Voordeel is dat ie amper 10 euro kost en vervangen is een klein klusje: kun je dat uitsluiten.
Controleer ook even de bedrading ervan: bij mijn G40 was een keer 1 van de draadjes kapot.

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.267
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #4 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 13:59:53 »
Ik zeg: accu (of dynamo) overleden...
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #5 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 14:31:38 »
zelf verdenk ik ook de accu. deze is bij lange na niet meer optimaal but it gets the job done... kan m altijd wel een paar minuten rond draaien voor deze leeg trekt...
ik vind het zo raar want hij wilt lekker hoog starten dus - koude start regelaar werkt. maar valt gelijk weer uit.... als ie eenmaal loopt wilt ie ff uitvallen voor n paar seconde maar hij pakt zichzelf dan mooi op en blijft gewoon lopen...
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.267
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #6 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 15:05:36 »
Dan lijkt het me niet de dynamo... Accu blijft mijn main-suspect...
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #7 Gepost op: ma, 26 nov 2018, 15:19:57 »
hmmmmm, jepp... blauwe temp meter nagekeken en deze staat bij koude motor op 1900 0hm en loopt terug naarmate de auto warmer word. uitgesloten dus.....
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #8 Gepost op: wo, 28 nov 2018, 08:53:29 »
iemand een idee buiten accu of blauwe temp sensor?
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.267
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #9 Gepost op: wo, 28 nov 2018, 10:19:24 »
Ja, massa-punten en massa-kabels.
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #10 Gepost op: wo, 28 nov 2018, 12:14:27 »
jep, ga ik straks ook even nakijken... dankje gerrit
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #11 Gepost op: wo, 28 nov 2018, 16:17:58 »
zou het ook logisch zijn om de carterventilatie te checken? sinds de nokkenas erin zit by-pass ik die dmv de leiding op het kleppendeksel rechtstreeks naar een ''catchcan'' te leiden. deze is zo geplaatst om al dat gezeik te voorkomen.. wat ook is gelukt, heb hier maanden lang geen gezeik mee gehad. zou niet verklaren waarom die moeilijk doet met starten maarja.....
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #12 Gepost op: ma, 10 dec 2018, 22:59:47 »
Vanavond de Blauwe temp sensor vervangen. morgen ochtend kijken of die (naast de correcte waardes) alsnog de boosdoener was. accu is al vervangen voor een sterker exemplaar maar wilde niet baten.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Non-Register lid
  • Berichten: 143
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #13 Gepost op: di, 11 dec 2018, 08:36:23 »
is hem niet geweest. wilde vanochtend weer niet aanslaan, heb m door de sterkere accu alsnog aangekregen..
weet IEMAND wat dit zou kunnen zijn? naast blauwe temp en accu
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.267
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #14 Gepost op: di, 11 dec 2018, 08:55:27 »
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!