Auteur Topic: polo 86c nz koude start problemen  (gelezen 2458 keer)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #60 Gepost op: wo, 16 jan 2019, 20:41:40 »
Hahaha das wel stoer sjon
Ik dacht altijd dat als de kleppen de zuigers gekust hadden het over was :)
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Audioholic

  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 435
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #61 Gepost op: do, 17 jan 2019, 21:50:12 »
ik rij met een verhouding van 8.85 (uitliteren) met de turbo

en koppakking is idd 1.75mm, eenmaal gemonteerd 1.5 (composieten pakking)
aex pakking is 3laags staal.

en ik kan t niet te vaak zeggen, deckhoogte van de zuigers meten als zijnde verificatie, erg belangrijk met dit soort grappen.
hoort gemiddeld genomen 0.3 a 0.5mm te zijn als motor niet ooit eens is gevlakt.

Heng!
Polo 2 turbo a 190pk

Polo G40 Fox met slak<----- rip

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #62 Gepost op: vr, 18 jan 2019, 00:51:32 »
alright thanks voor de tip :)
dit blok is sowieso nooit gevlakt geweest. heb nog prima ruimte over. wel viel mij op dat de openingen in het blok voor de kvs in een 4 hoekige vorm terwijl de AEX koppakking ronde openingen heeft -dunno-
zaterdag gaat t zootje weer in elkaar -thumbsup-
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #63 Gepost op: di, 22 jan 2019, 11:08:56 »
helaas paste de AEX koppakking niet. zuigers stonden vast. wel vreemd want dit blok is 100% zeker nooit uit elkaar geweest.
ik heb helaas geen fotos van de kop gemaakt. maar heeft de kop een kleine verbrandings ruimte ? of is deze 100% vlak?
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Audioholic

  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 435
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #64 Gepost op: di, 22 jan 2019, 21:44:45 »
helaas paste de AEX koppakking niet. zuigers stonden vast. wel vreemd want dit blok is 100% zeker nooit uit elkaar geweest.
ik heb helaas geen fotos van de kop gemaakt. maar heeft de kop een kleine verbrandings ruimte ? of is deze 100% vlak?

standaard liggen de kleppen zo'n 0.5 mm verzonken in de kop (mijn kop is met kleppen en al over de vlakbank geweest)
misschien toch te veel van de kop af gehaald?

vlakke kop ,met mini kamertje tussen de kleppen en bougies, meen een mm diep origneel.

en wat is je deckhoogte?
Heng!
Polo 2 turbo a 190pk

Polo G40 Fox met slak<----- rip

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #65 Gepost op: wo, 23 jan 2019, 08:37:43 »
audioholic,

ik denk inderdaad dat er te veel af is gehaald om ook nog de pakking te kunnen doen.
nou mijn zuigers staken een 0.5mm uit. bedoel je met deckhoogte hoever ze er uit komen? of hoeveel ruimte er over blijft?  :)
in ieder geval zit er nu een normale pakking in en gaat ie weer rond, vanavond afbouwen dan meer!
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Audioholic

  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 435
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #66 Gepost op: wo, 23 jan 2019, 22:36:32 »
dan is het deckhoogte -0.5 -gert-

nouja, dan is niet elk blok gelijk heeft men geleerd.  -naughty-
Heng!
Polo 2 turbo a 190pk

Polo G40 Fox met slak<----- rip

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #67 Gepost op: do, 24 jan 2019, 08:46:52 »
zo is dat. Polo rijd weer. start problemen zijn ook hier niet mee opgelost. ik ga het laten voor wat het is..
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #68 Gepost op: do, 21 nov 2019, 23:39:17 »
Ha, de ironie. De zomer ging zo snel over. we zijn weer terug bij af.
Wer niet aan willen slaan met koude motor in de kou. en we zoeken weer verder..
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline KoenG40

  • L86C-0022
  • _Register lid 2017_
  • Non-Register lid
  • Berichten: 3.777
  • Geslacht: Man
  • Koen
    • Websitetitel
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #69 Gepost op: vr, 22 nov 2019, 21:51:44 »
Ter overweging:
Bij mijn G40 liep vrij nieuwe accu steeds snel leeg.
Verdenking op en gezocht naar lekstroom.
Uiteindelijk bleek die accu gewoon niet goed te zijn.
Van Garageman nieuwe gekregen, probleem opgelost.


Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #70 Gepost op: za, 23 nov 2019, 09:40:12 »
Dank voor je reactie koen. De accu is een jaartje oud en nog erg goed. Ook met startkabels wilt de auto voor geen goud starten.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.337
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #71 Gepost op: za, 23 nov 2019, 10:24:37 »
Je schrijft dat je de ECU hebt vervangen, maar heb je ook de oorzaak weggenomen waardoor de ECU kapot was gegaan?
Hoe is de massastrip onder aan het blok er aan toe?
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #72 Gepost op: za, 23 nov 2019, 10:53:10 »
Hoi gerrit, de ecu-opblaas problemen zijn al lang verholpen. Echter omdat wij de brandstofpomp aan t conctact hebben geschakeld stopt de pomp niet meer. Voor zover ik weet is je ecu stuk als je pomp soor blijft pompen. Dit kan ik niet meer checken. Dus heb ik de ecu preventief even vervangen.
Massa strip onder het blok? Bedoel je van dynamo naar steun?

Aron
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.337
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #73 Gepost op: za, 23 nov 2019, 10:58:17 »
Nee, ik bedoel bij startmotor/blok
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: polo 86c nz koude start problemen
« Reactie #74 Gepost op: za, 23 nov 2019, 11:30:11 »
Ga ik na mn werk even nakijken of deze er nog zit.
Thanks!
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)