Auteur Topic: Nz loopt op 3 of 2 poten  (gelezen 624 keer)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Nz loopt op 3 of 2 poten
« Gepost op: za, 14 sep 2019, 09:44:59 »
Allemaal na een ontstekingsmodule wissel.
Eerst liep ie goed maar op stationair 3 poten. Nu continu, er valt nie meer mee te riiden.
Geen valse lucht of massa problemen. Iemand..?
Kan dit door die module komen? Bobine wellicht?
Bougies
Bougiekabels
Rotor, verdelen ed al vervangen.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #1 Gepost op: za, 14 sep 2019, 18:26:25 »
Net even verder gekeken
Hij vonkt wel, dus het is iets met mengsel denk ik. Als ik de injector van cilinder 2 eraf haalt gebeurt er niets ( blijft op 3 poten lopen) Stop ik die terug, en pak ik dan injector 3 weg, dan blijft ie ook op 3 poten lopen.

Maar pak ik ze er alle 2 uit dan verandert de motorloop en valt ie uit.
Dus of enkel injector 2 of injector 3 eruit is 3 cilinders, maar zodra ze er alle 2 uitzijn dan loopt ie op 2 poten,

Ook opvallend: als ik de LMM eruit trek, dan loopt ie vrij "normaal" stationair ( maar nog wel op 3 poten), maar gas geven gaat niet.
Als ik die terug stop loopt ie nog beroerder....

Iemand......? ):

Aron
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #2 Gepost op: za, 14 sep 2019, 18:29:35 »
Al getest:

Bougie kabels
Bobine
Verdeler
Blauwe temp sensor
Massa
Valse lucht

Nog te proberen:
Injectoren?
Brandstof filtertje (pomp is net nieuw) filter is nog geen 2 jaar oud.
Onstekingsmodule, maar dat lijkt me enorm stug.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline patrick86c

  • L86C-0031
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.667
  • Geslacht: Man
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #3 Gepost op: za, 14 sep 2019, 20:47:42 »
Heb je geen lekke koppakking?
Power sat öhne kat.

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #4 Gepost op: za, 14 sep 2019, 21:30:32 »
Die sluit ik (voorlopig) uit. Koppakking is net 9 maanden oud. Hij liep voorheen goed. Toen is de ontstekings module gesneuveld en heb ik m vervangen. Toen liep die goed, alleen liep die op 3.5 poten stationair, en reed ie kut tot 2000 toeren, en gisteren op de snelweg ging ie langzaam aan op 3 poten lopen. Geen olie verbruik, kvs alleen door de radiateur, nieuwe op de plank. Dus de koppakking zal goed zijn.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Gekke Gerrit

  • L86C-0070
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 17.325
  • Geslacht: Man
  • Geert Oude Luttighuis
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #5 Gepost op: za, 14 sep 2019, 23:02:18 »
Voor mijn gevoel doe je nogal veel aannames, en gaat daar dan ook op schakelen, ik durf geen suggesties meer te doen.
Bedenk goed, wat je met je laatste Polo doet!

Offline patrick86c

  • L86C-0031
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.667
  • Geslacht: Man
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #6 Gepost op: za, 14 sep 2019, 23:17:56 »
Idd.
Power sat öhne kat.

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #7 Gepost op: zo, 15 sep 2019, 02:29:42 »
Helaas
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline patrick86c

  • L86C-0031
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.667
  • Geslacht: Man
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #8 Gepost op: zo, 15 sep 2019, 12:46:27 »
Geven de injectoren nog wel voldoende brandstof door?
Power sat öhne kat.

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #9 Gepost op: zo, 15 sep 2019, 13:00:12 »
Injectoren wilde ik vandaag ff testen, hier kom ik dus nog op terug.
Timing gisteren ook even snel gecheckt, die klopt ook.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Vincent

  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.742
  • Geslacht: Man
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #10 Gepost op: zo, 15 sep 2019, 20:25:16 »
--
« Laatst bewerkt op: zo, 15 sep 2019, 20:29:51 door Vincent »

Offline Vincent

  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.742
  • Geslacht: Man
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #11 Gepost op: zo, 15 sep 2019, 20:27:53 »

Hoe is de vorige bobine gesneuveld? En hoe heb je dat vastgesteld? Zitten de bougie kabels wel in de goede volgorde?

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #12 Gepost op: zo, 15 sep 2019, 21:00:45 »
Hoi vincent, de vorige bobine is niet gesneuveld. Deze onderdelen waren allemaal oud en dus preventief vervangen, ik heb al die onderdeeltjes gehouden en hierdoor heb ik een leuke verzameling met goede onderdelen om te troubleshooten.

Bougie kabels zitten inderdaad op de goede volgorde.

Aron
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Vincent

  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.742
  • Geslacht: Man
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #13 Gepost op: ma, 16 sep 2019, 08:46:18 »
Hoe is de vorige bobine gesneuveld? En hoe heb je dat vastgesteld? Zitten de bougie kabels wel in de goede volgorde?


Ik bedoelde ontstekingsmodule in plaats van bobine

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz loopt op 3 of 2 poten
« Reactie #14 Gepost op: ma, 16 sep 2019, 14:38:49 »
Hoi vincent. De oude module is ineens stuk gegaan. Ik heb hem thuis weggezet. En toen ik savonds weer wilde rijden heeft ie nog 20 seconden getufferd en toen is de auto uitgevallen. De oude module is echt stuk, als ik deze omwissel dan start ie niet.

Ik heb de ontstekingsmodule net even gewisseld voor n splinternieuwe en de problemen blijven.

Dus het is sowieso niet de module
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)