Auteur Topic: Nz start plots niet  (gelezen 293 keer)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Nz start plots niet
« Gepost op: vr, 22 nov 2019, 14:41:10 »
Hoi iedereen
Daar ben ik weer.... ik vroeg me af of iemand me in de juiste richting kan helpen. Laatst heb ik mijn polotje zonder enkel probleem savonds weggezet en toen ik hem de volgende dag weer wilde starten ging ie niet aan.

Ik heb de massas bekeken, alles zit goed vast en is niet gecorodeerd: van carroserie naar minpool is goed en alle stekkers zitten goed vast. Ook massa van dynamo naar steun is goed
Ik heb vonk en de injectoren pulsen.
De brabdstof pomp gaat netjes aan. Deze stopt niet, hier hebben we zelf ooit een contact geschakelde plus aangezet vanwege een kabelbreuk. Ecu heb ik vervangen voor een werkend exemplaar. Heeft ook niet mogen baten. Ding geeft geen kik...

En heb de bobine verwisseld voor een werkend exemplaar plus bougie kabels.

Rondgaan doet ie prima, maar hij slaat simpelweg niet aan.

Nu hangt de accu weer aan de lader en ga ik straks maar weer verder kieken..

Kan iemand me helpen met dit probleem?
Groetjes aron
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #1 Gepost op: vr, 22 nov 2019, 14:46:04 »
Oja ik heb ook de zekeringen nagekeken en deze waren allemaal goed. Ook de bovenste van de pomp.

And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #2 Gepost op: vr, 22 nov 2019, 15:46:35 »
De motor wilt wel starten als ik wat remmen reiniger in de inlaat spuit. Ik ga het brandstof systeem eens nakijken. Er komt wel peut uit als ik de slang van de brandstofpomp afhaal.
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline KoenG40

  • L86C-0022
  • _Register lid 2017_
  • Non-Register lid
  • Berichten: 3.777
  • Geslacht: Man
  • Koen
    • Websitetitel
Re: Nz start plots niet
« Reactie #3 Gepost op: vr, 22 nov 2019, 21:54:59 »
De motor wilt wel starten als ik wat remmen reiniger in de inlaat spuit. Ik ga het brandstof systeem eens nakijken. Er komt wel peut uit als ik de slang van de brandstofpomp afhaal.
Komt het er met voldoende druk en volume uit?
Brandstoffilter vervuild?

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #4 Gepost op: za, 23 nov 2019, 07:48:31 »
Ik heb sinds gister avond een brandstof druk tester liggen. Deze ga ik van het weekend even uitproberen!
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #5 Gepost op: za, 23 nov 2019, 15:22:12 »
brandstof druk is goed. Accu hangt weer aan de lader en kijk morgen weer verder.
om misselijk van te worden
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline rjverbrugh

  • Non-Register lid
  • Berichten: 6
Re: Nz start plots niet
« Reactie #6 Gepost op: za, 23 nov 2019, 21:53:43 »
Raar dat ie wel wil met remmenreiniger. Iets met oude benzine  of e5 te maken? Of verstopt filter? Of water in de benzine?

Offline patrick86c

  • L86C-0031
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.679
  • Geslacht: Man
Re: Nz start plots niet
« Reactie #7 Gepost op: za, 23 nov 2019, 22:31:35 »
Of injectoren verstopt.
Power sat öhne kat.

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #8 Gepost op: za, 23 nov 2019, 22:43:14 »
Ik heb voldoende druk, zou ff moeten kijken of de cilinders vol staan. Dan weet ik zeker dat ie ook inspuit.
Ik heb de wagen nog geen 24 uur laten staan en toen wilde die niet meer.. dus oude benzine of water lijkt me ook niet. De benzine die er uit kwam was ook helder...

Injectoren die verstopt zijn zou een mogelijkheid zijn.

Is het een optie om de hele injectie rail er uit te trekken en kijken hoe en of die de boel vernevelt? :)

Raar verhaal tot nu toe, maar we kijken verder.

Aron


And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Audioholic

  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 436
Re: Nz start plots niet
« Reactie #9 Gepost op: ma, 25 nov 2019, 20:49:37 »
de "injectorkabelboompjes" willen ook wel eens vergaan..

eerste wat ik zou controleren in dit verhaal.(lees doormeten)

ook gelijk even kijken of er wel 12v er naartoe stroomt, lees contact aan en meten (injectoren zijn massa geschakeld)
Heng!
Polo 2 turbo a 190pk

Polo G40 Fox met slak<----- rip

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #10 Gepost op: di, 26 nov 2019, 17:18:20 »
dankjewel voor je reactie Audioholic.

Ik heb nog zo'n boompje liggen, kan ik even snel nakijken voor we gaan doormeten, erg bedankt voor de tips!

Aron
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #11 Gepost op: di, 26 nov 2019, 19:40:22 »
Zo, net even een ander boompje erop gehangen. Helaas spuit ie nog steeds niet in. Ik ga m morgen als ik beter ben even proberen uit te meten!!





And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #12 Gepost op: wo, 27 nov 2019, 12:56:12 »
hoe kan ik het beste de injectoren meten? ze zijn massa geschakeld maar ik moet de plus meten? dat snap ik even niet. nou is electro sowieso niet mijn sterkste kant..

Aron
And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline Aron Faro

  • Register lid 2018
  • Non-Register lid
  • Berichten: 218
  • Geslacht: Man
  • Aron Faro
Re: Nz start plots niet
« Reactie #13 Gepost op: vr, 29 nov 2019, 13:39:17 »
Oke, hij rijd weer!
Het probleem zat m in de relais naast die van de brandstofpomp. Die was stuk, na het vervangen spoot de injectie weer vrolijk in.

Op de ETKA staan deze relais beschreven als:
Relay
for fuel pump and digijet tronic
For intake manifold heating.

Is het zo dat: de ene voor fuel pump en digijet is en de andere voor manifold heating?
Of is het zo dat de brandstofpomp relais alleen de brandstofpomp doet en de andere voor de gehele digijet dient?

In ieder geval iedereeb bedankt voor de hulp!

Aron

And still rolling with the times. (89' coupe NZ)

Offline patrick86c

  • L86C-0031
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 10.679
  • Geslacht: Man
Re: Nz start plots niet
« Reactie #14 Gepost op: vr, 29 nov 2019, 20:33:25 »
Mooi dat het opgelost is en je nu weer kan genieten van je polo.

Power sat öhne kat.