Auteur Topic: Brandstofpomp krijgt geen stroom.  (gelezen 474 keer)

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Gepost op: zo, 10 mrt 2024, 11:46:15 »
Hallo.
Ik heb een probleem met mijn vw Polo 86c II uit 1990 met NZ motor.
Na het stuk gaan van de distributieriem bleek dat van 1 cilinder de klep krom was.
Een monteur heeft de kop eraf gehaald en de kromme klep gewisseld, van de andere cilinders de compressie gemeten en die waren goed.
Nadat hij de kop weer gemonteerd had zonder de luchtfilter startte de polo direct en liep goed.
Na het monteren van de luchtfilter kreeg hij de polo niet meer aan de praat.
De brandstofpomp die je normaal gesproken hoort lopen als je het contact omdraait deed niks.
Remreiniger in de inlaat gespoten en de polo loopt even en slaat weer af (remreiniger opgebrand).
Na de brandstofpomp te hebben gecontroleerd bleek deze geen stroom te krijgen.
Alle zekeringen zijn goed, de brandstofmeter werkt wel, de relais gewisseld en de ECU gereset, alles zonder resultaat.
Weet iemand een oplossing voor dit probleem?
Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen.

Alvast bedankt,
Walter

Offline nappertje

  • L86C-0212
  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 1.186
  • Henri Nap
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #1 Gepost op: di, 12 mrt 2024, 20:44:27 »
Contactblokje ook gecontroleerd?

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #2 Gepost op: di, 12 mrt 2024, 22:15:45 »
Nog niet gecontroleerd maar hij start met remreiniger en de brandstofmeter werkt ook dus ik betwijfel of het contactblokje de geest heeft gegeven.
We controleren het donderdag even om het uit te sluiten, bedankt voor de tip.
De polo staat momenteel nog bij de monteur, donderdag ga ik samen met een kennis de elektriciteit meten vanaf de brandstofpomp tot we stroom vinden.
Klopt het dat er 2 brandstofpompen in deze polo zitten een hoge en lage drukpomp?
Kan iemand mij vertellen wat het nummer van de relais van de brandstofpomp is en waar ik de ECU kan vinden?
Wellicht dat deze de geest heeft gegeven.
Kan het probleem misschien ook in de luchtmassa meter zitten omdat de brandstofpomp geen stroom meer kreeg na het monteren van de luchtfilter.
Ik hoor het graag als iemand een idee heeft waar het aan kan liggen.

Offline Hanf

  • L86C-0188
  • Non-Register lid
  • Berichten: 2.378
  • Geslacht: Man
  • Hanf
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #3 Gepost op: wo, 13 mrt 2024, 17:24:36 »
De brandstofpomp heeft nog een aparte zekering naast de zekeringen box. Dit is standaard een felgele. Deze zit in de paravan aan de bestuurderskant. Hier vind je ook de ecu

Op die plek zitten ook brandstofpomp relais alsmede ruitenwissersrelair. Je kunt deze wisselen om ze te testen aangezien deze hetzelfde zijn

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #4 Gepost op: wo, 13 mrt 2024, 21:18:16 »
Hallo Hanf,

Bedankt voor de info.
Ik weet nu tenminste waar ik dien te zoeken. -thumbsup-
Dus als ik het goed begrijp zit die extra zekering (die felgele) onder de Paravan naast de ECU samen met de brandstofrelais?
Hopelijk zit daar het probleem.
Morgenavond gaan we weer met de polo aan de gang -klus- en ik hoop hem dan weer aan het lopen te krijgen. -sturen-
Nogmaals bedankt en zodra ik weer nieuws heb laat ik het weten.

Mvgr.

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #5 Gepost op: vr, 15 mrt 2024, 02:35:36 »
Hallo iedereen.

Helaas we hebben de polo niet aan de gang gekregen.
Van alles geprobeerd, brandstofpompen rechtstreeks op een accu aangesloten, geeft wel benzine door maar start niet omdat er waarschijnlijk geen druk wordt opgebouwd of omdat de injectoren geen signaal krijgen want de brandstofpompen blijven lopen en slaan niet af.
Met remmenreiniger slaat de polo meteen aan tot de remmenreiniger op is dan slaat hij weer af.
De relais gevonden en deze werkt je voelt hem klikken, alle zekeringen nagelopen en zijn goed.
Vanaf de hogedruk pomp de weerstand gemeten en waarden zijn ook goed alleen geen 12 volt.
Ik heb op internet een ECU gevonden met hetzelfde nummer ook een digijet, alleen deze komt uit een golf MK2 met 1.3i NZ motor, dus die moet wel passen.
Zodra ik deze gemonteerd heb dan hoop ik echt dat het euvel verholpen is, want anders weet ik het ook niet meer waar het dan aan kan liggen.
Mocht iemand nog ideeŽn hebben dan hoor ik het graag.
Ik hou jullie op de hoogte.

Offline Hanf

  • L86C-0188
  • Non-Register lid
  • Berichten: 2.378
  • Geslacht: Man
  • Hanf
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #6 Gepost op: vr, 15 mrt 2024, 04:03:15 »
Ik twijfel of de g40 zal starten/lopen op een NZ cpu...

Als je de injectierail los haalt en dan aangesloten maar los op bv de kleppendeksel legt met een doek of iets van bekertjes eronder en je probeert te starten komt er dan bezine uit?
Kapotte computers is wel iets wel iets waar ik ervaring mee heb bij de g40. Die elektronica is ten slotte al bijna 40 jaar oud. Je zou hem bij twijfel uitkunnen bouwen en op kunnen sturen naar ACtronic in Almelo ter inspectie.

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #7 Gepost op: vr, 15 mrt 2024, 10:14:47 »
Hallo Hanf,

Bedankt voor uw reactie.
De polo is geen G40 maar een 1,3i NZ motor.
De ECU komt uit een Golf MK2 met een 1.3i NZ motor, volgens mij zijn dat 2 identieke motoren.
De 2 ECU's zijn exact hetzelfde.
Het probleem zit hem in de aansturing van de benzinepompen, gisteren deze allebei rechtstreeks op 12v aangesloten en allebei pompen ze goed, voor bij de motor spoot de benzine uit de leiding.
Gestart met remreiniger en de pompen laten lopen maar de polo sloeg toch weer af zodra de remreiniger op was.
De pompen blijven als je ze rechtstreeks op 12 volt aansluit lopen en slaan niet af, zoals normaal dient te gebeuren als er genoeg druk is opgebouwd.
Ik hoop dat het probleem met de andere ECU is opgelost.
Ik hou u op de hoogte.

Offline Hanf

  • L86C-0188
  • Non-Register lid
  • Berichten: 2.378
  • Geslacht: Man
  • Hanf
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #8 Gepost op: vr, 15 mrt 2024, 18:23:21 »
Zie inderdaad nu dat het om een NZ gaat. Per abuis eroverheen gelezen. Maar kans is groot dat het probleem in de aansturing van de cpu zit. Andere cpu erop en testen is inderdaad de beste optie want dan kun je dat al uitsluiten. Succes ermee!

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #9 Gepost op: vr, 15 mrt 2024, 20:04:20 »
Hallo Hanf,

Geeft niks kan gebeuren dat overkomt mij zo vaak.
Ik hoop ook dat een andere ECU de oplossing is want anders weet ik het ook niet meer.
Zodra er weer nieuws is laat ik het weten.

Offline Audioholic

  • Register lid 2017
  • Non-Register lid
  • Berichten: 526
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #10 Gepost op: za, 16 mrt 2024, 22:47:27 »
brandstofpomp relais word aan massa gelegd,
pomp en injectoren zitten op hetzelfde relais
geen lopende motor=geen 12v op injectoren-pomp
Heng!
Polo 2 turbo a 200pk+

Polo G40 Fox met slak<----- rip

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #11 Gepost op: zo, 17 mrt 2024, 23:38:38 »
Vandaag de andere ECU opgehaald, morgen even de grondplaat verwisselen omdat deze ECU uit een Golf MK2 komt, die heeft dus een andere bevestiging.
Woensdag dan gaan we deze ECU inbouwen en hoop ik dat het probleem dan is opgelost.

Tot zover iedereen bedankt voor het meedenken.
Ik hou jullie op de hoogte.

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #12 Gepost op: wo, 20 mrt 2024, 21:11:02 »
Hallo allemaal,

Het probleem is verholpen!!!

Vanavond de andere ECU erin geplaatst, na het op contact zetten begonnen de brandstofpompen meteen te lopen.
Starten en hij loopt weer als een zonnetje.
Ik ben ontzettend blij dat ik mijn polootje weer terug heb.
Hierbij wil ik iedereen ontzettend bedanken voor alle raad, ideeŽn en het meedenken.
Ik hoop in de toekomst anderen ook te kunnen helpen met problemen.
Wat mij betreft mag deze topic worden gesloten.
Eind goed al goed.
« Laatst bewerkt op: wo, 20 mrt 2024, 21:14:57 door Walliebie »

Offline Walliebie

  • Non-Register lid
  • Berichten: 10
  • Naam Achternaam
Re: Brandstofpomp krijgt geen stroom.
« Reactie #13 Gepost op: do, 21 mrt 2024, 13:33:25 »
Hallo allemaal,

Is er misschien iemand in de buurt van Oss/Heesch die mijn Polootje op tijd kan zetten met een stroboscoop.
Hij staat nu handmatig redelijk op tijd maar het zou fijn zijn als er iemand die een stroboscoop heeft dat na zou willen kijken.

Ik hoor het graag.